Είτε ψάχνετε για ένα γραφείο για να μπορείτε να εργάζεστε από το σπίτι είτε απλά θέλετε να δημιουργήσετε έναν χώρο όπου μπορείτε να κολλήσετε στα χόμπι σας, η απόκτηση του κατάλληλου για εσάς και τον χώρο σας μπορεί να είναι δύσκολη επιλογή.

Από τις μπερδεμένες επιλογές μεγέθους έως την εύρεση του σωστού σχήματος για το δωμάτιό σας, η επιλογή του ιδανικού γραφείου σας δεν χρειάζεται να  προκαλεί πονοκέφαλο.

Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γραφείο σας άνετα και παραγωγικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα γραφείο που σας προσφέρει τον χώρο εργασίας που χρειάζεστε και που ταιριάζει στη δουλειά που κάνετε ή στα χόμπι σας.


Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο γραφείο για εσάς, έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες συμβουλές μας όσον αφορά την απόκτηση του γραφείου που είναι πιο κατάλληλο για εσάς και το σπίτι σας.

Τι μέγεθος γραφείου χρειάζεστε;

Αν κάνετε το λάθος και αγοράσετε γραφείο λανθασμένου μεγέθους για εσάς και τον χώρο σας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πόσο πρακτικό θα είναι – καθώς και να σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία να το επιστρέψετε.

Το να αποκτήσετε ένα γραφείο που είναι είτε πολύ μεγάλο για τον χώρο σας είτε πολύ μικρό για τον τρόπο που εργάζεστε μπορεί να καταλήξει να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και την άνεσή σας.


Για να το αποφύγετε αυτό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τη θέση του γραφείου σας πριν το αγοράσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το γραφείο σας είναι τοποθετημένο αρκετά κοντά σε σημεία τροφοδοσίας, έχει τον σωστό φωτισμό και βρίσκεται στο καλύτερο σημείο.


Αφού μάθετε πού σκοπεύετε να τοποθετήσετε το γραφείο σας, μπορείτε στη συνέχεια να μετρήσετε τον χώρο για να δείτε ποιό μέγεθος γραφείου θα λειτουργήσει καλύτερα. Αφιερώνοντας χρόνο για να μετρήσετε σωστά τον χώρο σας θα σας δώσει ακριβείς διαστάσεις πλάτους, βάθους και ύψους που θα ταιριάζουν απόλυτα στο σπίτι σας – φροντίστε επίσης να λάβετε υπόψη την καρέκλα σας και τυχόν αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να χρειαστείτε! Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να μετρήσετε, ο οδηγός μετρήσεων γραφείου μπορεί να σας βοηθήσει.


Εάν δεν έχετε πολύ χώρο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα τυπικό γραφείο γραφείου δεν είναι η σωστή επιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση, ρίξτε μια ματιά σε ποιες μικρές σειρές γραφείων είναι διαθέσιμες για να δείτε αν αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για το σπίτι σας.


Τι σχήμα γραφείου είναι καλύτερο για τον χώρο σας;

Για να διατηρήσετε το γραφείο του σπιτιού σας λειτουργικό και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο, είναι σημαντικό να έχετε το καλύτερο σχήμα γραφείου. Η δημιουργία ενός λειτουργικού και πρακτικού χώρου εργασίας θα διασφαλίσει επίσης ότι μπορείτε να εργάζεστε με αποτελεσματικό τρόπο που σας ταιριάζει ενώ παραμένετε οργανωμένοι.


Τα ορθογώνια γραφεία είναι η πιο δημοφιλής επιλογή και μπορούν να είναι εξαιρετικά για να βρείτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για το δωμάτιό σας, καθώς αυτό το σχήμα γραφείου διατίθεται συχνά σε διάφορα μεγέθη πλάτους και βάθους. Είναι ιδανικά για τοποθέτηση σε γωνία, σε τοίχο, στο κέντρο ενός δωματίου ή για δημιουργία τράπεζας θρανίων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ αυτές οι επιλογές μεγέθους σάς επιτρέπουν ορισμένες επιλογές, ένα γραφείο σε σχήμα ορθογώνιου μπορεί να είναι περιοριστικό για όσους χρειάζονται μεγάλο χώρο εργασίας.


Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα γραφεία του σπιτιού τους για να εργαστούν σε πολλές οθόνες ή για χόμπι που απαιτούν λίγο περισσότερο χώρο, τα γραφεία wave ή τα γωνιακά γραφεία μπορεί να είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις.


Τα γωνιακά γραφεία είναι ιδανικά για να καθίσετε στη γωνία ενός δωματίου – όπως υποδηλώνει το όνομα – επομένως είναι μια καλή επιλογή για πιο άβολους χώρους. Ωστόσο, το μεγάλο μέγεθος ενός γωνιακού γραφείου μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό αν σκεφτείτε τον χώρο που θα καταλάβει αυτό το σχήμα γραφείου στο δωμάτιό σας.


Η επιλογή ενός γραφείου wave μπορεί να είναι ένας μεγάλος συμβιβασμός μεταξύ της απόκτησης μιας μεγάλης επιφάνειας εργασίας χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο στο δωμάτιό σας, καθώς σας παρέχει τα πλεονεκτήματα ενός ορθογώνιου γραφείου, ενώ σας προσφέρει επίσης μια μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας.

Χρειάζεστε και αποθηκευτικό χώρο;

Χωρίς αποθηκευτικό χώρο, το γραφείο του σπιτιού σας μπορεί σύντομα να γίνει ακατάστατο και μη οργανωμένο. Αυτό μπορεί να καταλήξει να κάνει τον χώρο εργασίας σας να φαίνεται ακατάστατος και δεν θα σας ενθαρρύνει να είστε παραγωγικοί ή δημιουργικοί.


Η επιλογή ενός γραφείου με συρτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος για να κρατήσετε οργανωμένο τον χώρο εργασίας σας και να διασφαλίσετε ότι όλα τα απαραίτητα είναι στα χέρια σας. Η ύπαρξη ενός συνδυασμού γραφείου και αποθήκευσης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου στο σπίτι σας, καθώς και να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να διατηρήσετε τη δουλειά και τη ζωή στο σπίτι ξεχωριστά. Η διασφάλιση ότι μπορείτε να μαζέψετε τη δουλειά, τις χειροτεχνίες ή τα παιχνίδια σας θα σας βοηθήσει να αφήσετε οποιοδήποτε άγχος στο γραφείο σας για να μπορέσετε να απολαύσετε το υπόλοιπο της βραδιάς σας.


Η εύρεση πιο δημιουργικών τρόπων για να προσθέσετε αποθηκευτικό χώρο στον χώρο σας, είτε είναι μεγάλος είτε μικρός, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι ο χώρος εργασίας σας παραμένει χρηστικός και πρακτικός. Η προσθήκη επιπλέον αποθηκευτικού χώρου, όπως ντουλάπια αρχειοθέτησης ή ντουλάπια, μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της εργασίας σας, καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον να χάνετε χρόνο αναζητώντας ένα συγκεκριμένο αρχείο ή αυτό το απαραίτητο κομμάτι του εξοπλισμού εργασίας.

Δείτε τα γραφεία στο Mikroepipla.gr