Τα παπούτσια ,αν  αφεθούν ανεξέλεγκτα,τείνουν να σκορπίζονται στα πιο απίθανα σημεία  δημιουργώντας μία άσχημη όψη στο χώρο αλλά και λειτουργικά μας είναι δύσκολο να τα διαχειριστούμε.Εδώ μπορεί να μας σώσει η αγορά μίας παπουτσοθήκης.


 Ανάλογα με την επιλογή μπορεί να μας παρέχει άνετη αποθήκευση, κομψό σχεδιασμό ή ακόμα και πρόσθετο καθιστικό εάν έχει ενσωματωμένο πάγκο.

 

 

Υπάρχουν  πολλοί διαφορετικοί τύποι πάγκων παπουτσιών για να διαλέξει κάποιοςόπως και διαφορετικοί τύποι υλικών. 

Παρακάτω θα καλύψουμε ποια λειτουργούν καλύτερα σε διαφορετικούς χώρους.


Ξύλο:Το πιο κοινό υλικό που θα βρείτε σε μία παπουτσοθήκη  είναι το ξύλο. Είναι  στιβαρό υλικό που αντέχει  βάρος, καθιστώντας το μια καλή επιλογή . Αν θέλετε ένα  κομμάτι που μπορεί να ταιριάζει σχεδόν σε κάθε στυλ σπιτιού,είναι η καλύτερη επιλογή.


Οι ξύλινες θήκες συνδυάζονται καλύτερα με ρουστίκ, μοντέρνα , vintage, γαλλικά και εξοχικά στιλ . Το φινίρισμα ξύλου θα προσθέσει  ζεστασιά σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω στυλ, αλλά δεν περιορίζεστε σε αυτά.


Μέταλλο:Ένα άλλο είδος υλικά για παπουτσοθήκη είναι το μέταλλο. Οι μεταλλικοί πάγκοι είναι υπέροχοι σε βιομηχανικά, μοντέρνα ή μινιμαλιστικά σπίτια. Συχνά, έχουν μεταλλικό σκελετό που έχει συγκεκριμένο σχέδιο, όπως μπρονζέ εμφάνιση ή μαύρο φινίρισμα .


Ξύλο-Μέταλλο:Ένας συνδυασμός μετάλλου και ξύλου είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή που τονίζει τέλεια την ομορφιά των κομψών εσωτερικών χώρων. Για μια νότα κομψότητας , επιλέξτε ένα μεταλλικό σκελετό με δερμάτινο κάθισμα με επένδυση .


Ταπετσαρία:Μπορείτε επίσης να βρείτε παγκάκια αποθήκευσης με επένδυση από ύφασμα. Μερικές φορές ολόκληρος ο πάγκος είναι επενδεδυμένος σε στυλ υφάσματος ή απλώς καλύπτεται με ένα υφασμάτινο μαξιλάρι. Οι πάγκοι από ύφασμα δείχνουν καλύτερα όταν προσπαθείτε να ταιριάξετε με έπιπλα ή θέλετε ένα διαχρονικό μεταβατικό στυλ. Το βελούδο είναι μια δημοφιλής επιλογή υφασμάτων και θα προσθέσει μια κομψή πινελιά στο χώρο σας, ενώ το βινύλιο ή το δέρμα είναι πιο εύκολο να καθαριστούν και αυτή η επιλογή μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια οικογένεια με μικρά παιδιά.

 

Επιλογή ΣτυλΊσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι οι πάγκοι αποθήκευσης παπουτσιών μπορούν να γίνουν αρκετά δημιουργικοί στον τρόπο με τον οποίο σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε παπούτσια. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα πιο κοινά στυλ οργάνωσης για να διαλέξετε και σε ποιες καταστάσεις λειτουργούν καλύτερα.


Cubbies : Ένα από τα πιο κοινά στυλ που θα δείτε είναι το σύστημα cubby. Σχεδόν πάντα ανοιχτά στο μπροστινό μέρος, τείνουν να έχουν μικρότερες ατομικές θήκες για την αποθήκευση ζευγαριών παπουτσιών. Επιλέξτε αυτό το σχέδιο αν σας αρέσει η ιδέα να ξεχωρίζετε τα παπούτσια το ένα από το άλλο, όταν έχετε μικρότερα ζευγάρια παπούτσια και τα θέλετε εύκολα προσβάσιμα.


Ράφια : Ένα άλλο πολύ κοινό στυλ που θα δείτε είναι το σύστημα ραφιών. Συχνά, αυτά τα ράφια έχουν διαφορετικά ύψη. Επιλέξτε αυτόν τον τύπο εάν έχετε ψηλές μπότες ή γόβες για αποθήκευση.


Καπάκι : Μερικές φορές ένας πάγκος αποθήκευσης παπουτσιών ανοίγει για να αποκαλύψει χώρο για την αποθήκευση των παπουτσιών, συχνά σε ένα σύστημα cubby. Επιλέξτε αυτή την επιλογή εάν έχετε ένα πολύ κομψό στιλ στο σπίτι και θέλετε τα παπούτσια εντελώς κρυμμένα. Απλώς να θυμάστε ότι είναι μια από τις λιγότερο βολικές επιλογές για πρόσβαση στα παπούτσια σας.


Είναι καλύτερο να αναζητήσετε παπουτσοθήκες με ενσωματωμένα αφαιρούμενα διαχωριστικά . Αυτά δημιουργούν πολλές υποδοχές για τα παπούτσια σας και αν τα αφαιρέσετε, καταλήγετε να έχετε ένα υπέροχο μπαούλο κρεβατοκάμαρας για να αποθηκεύετε κουβέρτες ή επιπλέον κλινοσκεπάσματα


Αναδιπλούμενο : Έχουν έναν τύπο θήκης που διπλώνει πάνω-κάτω για να αποκαλύψει τα ράφια όπου τοποθετείτε τα παπούτσια. Αυτός είναι ένας άλλος τύπος που πρέπει να επιλέξετε εάν θέλετε τα παπούτσια να είναι κρυμμένα όταν δεν χρησιμοποιούνται, αλλά θέλετε την οργανωτική ευκολία ενός αναδιπλούμενου συστήματος όπου μπορείτε εύκολα να δείτε τα παπούτσια.


Κάδοι : Ένας άλλος τρόπος για να κρύψετε παπούτσια για πιο κομψά στυλ σπιτιού είναι το σύστημα κάδων. Οι κάδοι γλιστρούν προς τα έξω αν χρειαστεί να πιάσετε παπούτσια. Το να αποκτήσετε ένα στυλ με μεγαλύτερους κάδους μπορεί να είναι καλό για την αποθήκευση μεγαλύτερων παπουτσιών, όπως στυλ μπότες.