Η χρήση ανεμιστήρα είναι ένας εξαιρετικός και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να μειώσετε την  έντονη ζέστη του καλοκαιριού χωρίς να έχετε το κλιματιστικό σας να λειτουργεί όλη μέρα.

 Είτε πρόκειται για το σπίτι, το γραφείο ή τον εξωτερικό χώρο εργασίας, η επιλογή του σωστού ανεμιστήρα είναι το κλειδί για να παραμείνετε ψύχραιμοι και να επιτύχετε εξοικονόμηση ενέργειας.

Αν και φαίνεται αρκετά απλό, υπάρχει κάποια  σύγχυση όταν αποφασίζετε μεταξύ ενός τυπικού οικιακού ανεμιστήρα ή ενός ισχυρότερου εμπορικού ανεμιστήρα.Υπάρχουν διάφοροι τύποι σε κάθε κατηγορία που απαιτούν περισσότερη προσοχή στην επιλογή σας.Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο χώρο χρειάζεστε για να ψύξετε και τι είδους επίπεδο ψύξης χρειάζεστε;

·         Προσωπικοί ανεμιστήρες: Εάν το γραφείο, η καμπίνα, ακόμη και το μπάνιο σας είναι πολύ ζεστά, ένας προσωπικός ανεμιστήρας είναι απλώς το εισιτήριο για να διατηρείτε τον αέρα να κινείται ώστε να νιώθετε πιο δροσεροί. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι λάτρεις των ταξιδιών.

·         Ανεμιστήρες επιτραπέζιοι και δαπέδου : Λειτουργούν πολύ καλά για να διατηρούν πιο άνετα τα υπνοδωμάτια, τα γραφεία στο σπίτι και τους χώρους της κουζίνας. Επιλέξτε ένα μέγεθος και στυλ που ταιριάζει καλύτερα στη διάταξη και το μέγεθος του δωματίου. Όσο μεγαλύτερο είναι το CFM, τόσο πιο ισχυρή είναι η ροή αέρα.

·         Ανεμιστήρες Tower: Οι ανεμιστήρες Tower έχουν λεπτή σχεδίαση και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για μεσαία έως μεγάλα δωμάτια όπου ο χώρος του δαπέδου είναι περιορισμένος. Οι ανεμιστήρες βάθρου ανυψώνουν την κεφαλή του ανεμιστήρα που βοηθά στην πιο ομοιόμορφη κυκλοφορία του αέρα και συνίστανται για μεγάλα δωμάτια, κλειστές βεράντες που προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες.

·         Ανεμιστήρας υδρονέφωσης : Αν σας αρέσει να περνάτε χρόνο έξω, αλλά χρειάζεστε λίγη ανακούφιση από τον καλοκαιρινό ήλιο, ένας ανεμιστήρας ομίχλης παρέχει ροή αέρα και μια λεπτή ομίχλη για να διατηρείτε τα πράγματα εξαιρετικά δροσερά.

·         Ανεμιστήρες οροφής : Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι μια ιδανική επιλογή για μεγάλα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων των κύριων κρεβατοκάμαρων και των βεράντες, για να παρέχουν κυκλοφορία αέρα ψύξης το καλοκαίρι και αποστρωμάτωση του ζεστού αέρα το χειμώνα. Βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας όλο το χρόνο.

·         Ανεμιστήρες Garage & Shop : Αυτοί είναι βαρύτεροι από τους συνηθισμένους οικιακούς ανεμιστήρες, σχεδιασμένοι για χρήση σε γκαράζ, εργαστήρια, θερμοκήπια και άλλους χώρους που χρειάζονται περισσότερη ροή αέρα και ανθεκτικό σχεδιασμό.

Δροσιά για το καλοκαίρι ,με ανεμιστήρες σε ποικιλία σχεδίων κατάλληλοι για κάθε χώρο από το mikroepipla.gr  με τιμές που ξεκινούν από 24,95 €